Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Een werkweek van een fotograaf

Na mijn laatste blog over het werken als fulltime fotograaf leek het me een leuk idee om eens een kijkje te geven in mijn fotografen bestaan: een werkweek van een fotograaf.

Maandag
Vandaag werk ik thuis! Op maandag begin ik altijd met kleine taken die ik verzamel. Dit kunnen mailtjes zijn, vragen die ik even moet uitzoeken, foto’s die ik moet nasturen etc. Normaal gesproken ga ik daarna om 9.00 uur bootcampen maar dat zit er deze week helaas even niet in op aanraden van de fysio! Dus heb ik nog iets meer tijd om te werken! Ik maak vandaag van 3 shoots die ik vrijdag+zaterdag gehad heb een selectie en ik stuur al een kleine preview.  Hierna ga ik weer verder editten. Aan het eind van de middag verhuis ik naar de bank waar ik verder ga met het inplannen van mijn blogs en social media voor de komende maanden. We gaan natuurlijk op reis en ik heb daar geen tijd om hele blogs te schrijven, dus doe ik dit nu vooraf zodat er steeds nieuwe dingen online komen voor alle volgers! Vanavond moet ik fotograferen tijdens een evenement bij Theater de Lampegiet.

 

Dinsdag
Ik zit om 7.00 uur weer achter de laptop om de foto’s voor de Lampegiet te bewerken en op te sturen. Hierna ga ik aan de slag met de foto’s van een persoonlijk project wat ik doe in opdracht van de Full Monty workshop die ik volg. Ik loop nog eens alle foto’s door en stuur alle foto’s op naar mijn coaches, want donderdag heb ik een coachingsgesprek. Om 9.45u is het tijd om te gaan, op naar baby Jevy! Super leuk om hem te zien, aangezien ik ook de zwangerschapsshoot van zijn ouders heb gedaan :) Als ik thuis kom eet ik even wat en dan is het tijd om facturen te sturen en wat administratie bij te werken. Ik houdt dit zoveel mogelijk per week bij, dan is het ook niet zo’n groot ding.  Hierna is het tijd om een eerste selectie te maken van de shoot van Jevy. De komende dagen ben ik veel weg dus dan maar gelijk even doen!

 

Woensdag
Ik ga naar Nistelrode om foto’s te maken voor een bedrijf.  Ik ben op tijd klaar en als ik thuis ben ga ik op de bank liggen omdat ik me helemaal niet lekker voel. Ik heb echt geen tijd om ziek te worden, dus in plaats van eigenwijs door gaan geef ik me er vanmiddag aan toe door uit te rusten. Ook worden vandaag mijn privé foto albums bezorgd! Ik vind het heerlijk om die albums door de bladeren en ik ben blij dat ik weer helemaal bij ben.
Vanavond heb ik ik een super leuk gesprek met een bruidspaar wat gaat trouwen in mei. Een super leuke bruiloft met Chinese & Indiase tradities erin verwerkt: YES!

 

Donderdag
Ik begin de ochtend met het nabewerken van foto’s van de zakelijke shoot. Hierna heb ik een skype gesprek met mijn coaches Phillipe en Isabelle van de Full Monty workshop. We lopen samen door al mijn ruwe beelden door van een shoot die ik pas geleden heb gedaan en ik krijg feedback wat ik mee kan nemen tijdens de volgende shoot!  Hierna is het tijd voor de shoot met baby Daan. Als ik thuis kom heb ik nog net even tijd om een offerte af te maken, mijn mail te beantwoorden en de planning voor mei/juni al verder in te vullen. Hierna is het alweer tijd voor het volgende gesprek met wederom een super leuk en gezellig bruidpaar.

 

Vrijdag
Als het half kan ga ik ’s ochtends sporten, maar omdat ik deze week rust moet houden (qua sporten dan) heb ik tijd voor nog een last minute afspraak met fotograaf Rianne. Zij is net terug van haar reis in Sri Lanka en ik ben natuurlijk super benieuwd naar haar verhalen! Hierna ga ik naar Bethani in Ede om een van de bewoonsters te fotograferen in haar dagelijkse doen en laten. En daarna ren ik snel door naar Ede waar fotograaf Melissa al op mij zit te wachten voor een lunch! Ik vind het super leuk en belangrijk om met collega fotografen af te spreken, te sparren en te kletsen over van alles en nog wat.  Als ik thuis kom ga ik weer bezig met de mail en vanavond ga ik met Bram naar de show van René Meurs in de Lampegiet. Leuk!! Oja het was weer mega mooi buiten dus ik had een super mooie lichtval naar binnen! Dit zijn voor mij echt geluksmomentjes <3

 

Zaterdag
Vandaag heb ik twee shoots, de eerste is in Soest. Een loveshoot met een van mijn bruidsparen van dit jaar. Zij willen graag leuke foto’s voor de trouwkaart en het is een perfecte manier om elkaar beter te leren kennen! Door de gezelligheid liep dit iets uit en kon ik daarna gelijk door naar shoot nummer 2. Ook een superleuk stel van wie ik de zwangerschap + straks de newborn shoot mag doen. We starten buiten bij de Groene Grens en hierna gaan we naar hun thuis om nog wat mooie foto’s binnen te maken met de blote buik. Een hele andere intieme setting maar óh zo heerlijk om te doen!!
Als ik thuis kom laad ik alle foto’s in en back-up  ik alles nog twee keer. En dan is het tijd voor weekend: oftewel: uitrusten ;)

Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden! Is dit wat jullie hadden gedacht? Of heel anders?
Het was deze week wel een erg drukke week met veel afspraken. Ik heb gelukkig niet elke week zoveel afspraken, anders kom ik ergens tijd tekort. Drukke weken zoals deze probeer ik zoveel mogelijk af te wisselen met weken zonder veel afspraken, zodat ik dan ook weer de tijd heb om alle foto’s na te bewerken etc.