Favoriete foto’s

Dit lijkt me nu een leuk terugkerend onderwerp voor op het blog: dat ik een paar van mijn favoriete foto’s met jullie deel en er iets over vertel!

En nu heb ik best wel wat favorieten die ik met jullie wil delen 😉 Maar laat ik beginnen met drie beelden. Twee hiervan zijn extra bijzondere beelden, want hiermee heb ik afgelopen maand een Master Award gewonnen!

Vier keer per jaar is het mogelijk om mee te doen met de Master Awards en een steeds wisselende internationale jury beoordeelt de ingezonden foto’s. Het niveau is heel erg hoog en ik vind het dan ook een eer dat ik deze ronde twee awards heb gewonnen!!

Maar goed, weer even terug naar de foto’s. Hoe meer bruiloften ik fotografeer, hoe meer ik weet waar ik echt blij van wordt. Ik vind het dan ook super gaaf en bijzonder om te zien dat de bruidsparen die mij kiezen diezelfde dingen belangrijk vinden en dat juist zo waarderen in mijn fotografie.

Deze foto schoot ik tijdens een super leuke en relaxte bruiloft in Veenendaal. Een super leuk stel; met twee dochters stapten in het huwelijksbootje. Letterlijk, want ze kwamen in de boot aan op hun trouwlocatie! Na de fotoshoot gingen we nog even bij hun thuis een broodje eten. Gewoon als gezin (en ik dan erbij 😉). De meiden zaten even op de iPad en de jongste ging nog even buiten wat planten water geven en schommelen. En toen schoot ik dus dít beeld. Wat ik hier zo leuk aan vind is dat het zoveel vertelt over hen. Het zegt iets over de levensfase van dit meisje. Het is het alledaagse, wat ze leuk vind om te doen, gecombineerd met het bijzondere van de trouwdag van haar ouders.

Dit was een typisch tussendoor-momentje, en dat zijn ook één van mijn lievelingsmomenten! Het was tijdens de shoot en ik liet ze hier volgens mij een stukje lopen. En toen viel alles mooi: haar jurk, het licht op haar arm en hun handen, haar ring. Een foto die niet standaard in trouwreportage zit, een subtiel gebaar. Een foto met sfeer.

Deze blijft ook heerlijk. Omdat oma in de ochtend nog even wat wijze woorden aan de bruid vertelt. Ik heb geen idee meer wat ze zei, maar het ziet er uit of ze het écht meende 😉 Dit is voor mij een foto die wat meer laat zien van hoe oma is en waarvan je dan ook weet dat ze foto ooit ook nog eens extra dierbaar zal worden!

Ik ben eigenlijk ook wel super benieuwd wat jullie van de foto’s vinden en ik zal binnenkort nog eens een blog met mijn favorieten delen met jullie!