Gewonnen Master Awards 2022

De Master Awards zijn een van de meest hoogstaande award uitreikingen van de Benelux. De kwaliteit van inzendingen is enorm hoog en maar een klein percentage van de inzendingen wint daadwerkelijk een award. De jury is elke ronde verschillend, maar het zijn altijd top fotografen uit Europa.

Ik volgde de Masters altijd al en ik ging wel naar conferenties, maar echt insturen deed ik niet. In 2021 won ik ook een award in de eerste ronde, maar hierna heb ik het door omstandigheden verder even links laten liggen. Vorig jaar dacht ik: ik ga het gewoon doen! De lat ligt heel hoog, maar wie niet waagt… nou dat dus. En HA, ik heb dus 4 awards gewonnen vorig jaar! En daar ben ik mega knetter trots op! Ik ben dus gewoon een award winnende fotograaf. Hoe vet klinkt dat haha!

Ik doe vooral mee met deze wedstrijd om beter te worden. Nog beter naar mijn beelden te kijken, nog meer naar momenten te zoeken tijdens bruiloften. Ook inspireren de andere fotografen en hun beelden me enorm om het beste uit mezelf te halen. En de community eromheen is ook echt fantastisch.

Het leek me leuk om de 4 winnende foto’s even extra in het zonnetje te zetten en ook iets over de foto’s te vertellen. Hoe deze tot stand is gekomen bijvoorbeeld.

Klaar voor? Komen ze!

Award bruiloft fotograaf- de Masters

Dit is de dochter van het bruidspaar. Tussen de fotosessie en de ceremonie in ging het koppel met hun 2 dochters even lekker thuis een broodje eten. Even rustig aan als gezin. Terwijl de ene dochter lekker binnen zat, was de ander buiten de planten aan het water geven en even later hing ze aan de schommel. Je begrijpt: ik ging los 😉 Ik hou van dit beeld. Ze springt er echt uit, het beeld klopt gewoon helemaal. En ik vind het zo gaaf om juist ook déze momenten vast te leggen tijdens een bruiloft. Een foto die verrast, waarvan je echt niet vooraf kan bedenken dat dit zal gebeuren.

Award bruiloft fotograaf- de Masters

De moeder van de bruid knoopt de jurk dicht en de dochter van de bruid hield goed in de gaten of het helemaal goed ging. Ik weet nog dat ik dit zag gebeuren en dat ik in de volle focus zat: net een beetje naar links, net iets naar rechts bewegen: alles om het precies kloppend te krijgen en te zorgen dat alles samen kwam. Dit klinkt alsof ik heel veel tijd had, maar je kent kinderen… ze staan vaak nog geen 10 seconden stil 😉 Ik was dan ook echt heel erg blij toen alles samen kwam en ik dit beeld kon schieten!

Award bruiloft fotograaf- de Masters

Een moment tijdens de shoot. Weer een ander moment dan de foto’s hierboven, maar ik ben er minstens zo blij mee. Ik hou er van om de connectie tussen mensen te laten zien. Dus je ziet en voelt de liefde tussen deze twee mensen zonder dat je hun hele gezichten ziet. Je ziet het aan hun lach, aan zijn hand op haar rug. Liefde zie je vaak in de kleine dingen en die momenten zoek ik op een dag. En dat zie je hier echt terug <3

Award bruiloft fotograaf- de Masters

Ook zo’n heerlijk beeld (vind ik zelf!). Tijdens de shoot, zij neemt hem mee. Ze heeft een waanzinnige jurk aan, het licht valt prachtig over hun handen, je ziet net een ring fonkelen. Ik vind dit dus echt een prachtig tijdloos beeld, een beeld waarin ook de connectie weer terugkomt.

En ben je benieuwd naar nog meer waanzinnige beelden? Kijk dan eens op de website van De Masters!!