Reisfotografie Thailand

Eindelijk was het zo ver, 24 december: een maand lang rondreizen in Thailand met mijn liefste vriendje! Jeej! Voor het eerst een maand op reis en voor ons allebei voor het eerst backpacken. We hadden ook letterlijk geen plan. We wisten wel ongeveer wat we graag zouden willen zien en we hadden een hotel geregeld voor de eerste twee nachten in Bangkok maar dat was het ook wel! Dit hield in dat we ongeveer elke 2 dagen ons af moesten vragen of we op die plek wilden blijven en zo nee: waar we dan toch eens heen zouden gaan 😉
We begonnen in Bangkok, waar we 3 dagen gebleven zijn en natuurlijk alle bezienswaardigheden bekeken hebben. Na die dagen was ik helemaal klaar met deze (te) gekke en drukke stad en gingen we op de bonnefooi naar Koh Chang om daar ook oud&nieuw te vieren.
Wat een tof eiland is dat! We verbleven in een hutje bij Lonely Beach, wat mij betreft the place to be! Een heerlijk relaxte sfeer.
Hierna zijn we naar Krabi en Railay gegaan, waar we een hele andere kant van Thailand zagen met prachtige kalksteengebergte. Hier hebben we onder andere gekajakt, zo gaaf!! Verder heb ik hier uren gefascineerd naar die duizenden kleine krabbetjes op het strand gekeken met hun grappige routine: zand schrapen, bolletje maken en wegduwen. Hoe geweldig is dat! Hierna was het tijd voor Koh Phi Phi. Een mooi eiland, maar de massatoerisme stond ons wel erg tegen. Dus gingen we snel door naar Khao Sok. Dit was het enige wat bovenaan mijn wensenlijst stond.
In dit prachtige park kan je namelijk een jungletrekking doen. En je slaapt in een drijvende hut op het meer, midden in de jungle. Whaa! Het was echt prachtig. We zijn grotten ingegaan, hebben tot onze nek toe in het water gelopen (in diezelfde grot), heel veel hele grote spinnen gezien, zwemmende cobra’s, (zwemmende) apen, prachtige vogels. Maar vooral al die geluiden en soms die intense stilte. Het besef hoe klein wij maar zijn!

Thailand is geweldig. Al die verschillende mensen. Het heerlijke eten, vooral op straat. Al die kleuren en geuren overal. Boeddha tempels all over the place (en die houden van Fanta Aardbei zo te zien!) Hoe de mensen lachen (ken je mister Chow uit de film The Hangover? Het is echt zo!) We hebben in een tentje geslapen, koude douches en hurkwc’s doorstaan, veel gereisd, samen ziek geweest, geslapen in de jungle. We zijn geëindigd in een fijn hotel met warm water (jeej!) een normaal bed (dubbel jeej!) in Bangkok. En zoals het hoort hebben we de reis afgesloten met cocktails op rooftopbars. Omdat het kan. En omdat het gewoon heel tof is 🙂

Het was heerlijk om een maand echt weg te zijn van het leven hier, het leven waarin je soms geleefd wordt. Het was voor mij dan ook een mooi moment om terug te blikken op een fantastisch jaar. Een jaar waarin ik hele gave dingen heb mogen doen, geweldige mensen heb leren kennen en heel veel mooie momenten heb vast mogen leggen.  Ik heb alweer super gave dingen mogen doen sinds ik weer terug ben en er staan nog zoveel leuke dingen op de planning! Dank jullie wel!

Maar goed, beter laat dan nooit een fotoverslag van onze mooie reis! Enjoy!

Thailand-fotografie-reisfotografie1 Thailand-fotografie-reisfotografie2 Thailand-fotografie-reisfotografie3 Thailand-fotografie-reisfotografie4 Thailand-fotografie-reisfotografie5 Thailand-fotografie-reisfotografie6 Thailand-fotografie-reisfotografie7 Thailand-fotografie-reisfotografie8 Thailand-fotografie-reisfotografie10 Thailand-fotografie-reisfotografie11 Thailand-fotografie-reisfotografie12 Thailand-fotografie-reisfotografie13 Thailand-fotografie-reisfotografie14 Thailand-fotografie-reisfotografie15 Thailand-fotografie-reisfotografie16 Thailand-fotografie-reisfotografie17 Thailand-fotografie-reisfotografie18 Thailand-fotografie-reisfotografie19 Thailand-fotografie-reisfotografie20 Thailand-fotografie-reisfotografie21 Thailand-fotografie-reisfotografie22 Thailand-fotografie-reisfotografie23 Thailand-fotografie-reisfotografie24 Thailand-fotografie-reisfotografie25 Thailand-fotografie-reisfotografie26 Thailand-fotografie-reisfotografie27 Thailand-fotografie-reisfotografie28 Thailand-fotografie-reisfotografie29 Thailand-fotografie-reisfotografie30 Thailand-fotografie-reisfotografie31 Thailand-fotografie-reisfotografie32 Thailand-fotografie-reisfotografie33 Thailand-fotografie-reisfotografie34 Thailand-fotografie-reisfotografie35 Thailand-fotografie-reisfotografie36 Thailand-fotografie-reisfotografie37 Thailand-fotografie-reisfotografie38 Thailand-fotografie-reisfotografie39 Thailand-fotografie-reisfotografie40 Thailand-fotografie-reisfotografie41 Thailand-fotografie-reisfotografie42 Thailand-fotografie-reisfotografie45 Thailand-fotografie-reisfotografie46 Thailand-fotografie-reisfotografie47 Thailand-fotografie-reisfotografie49 Thailand-fotografie-reisfotografie50 Thailand-fotografie-reisfotografie51 Thailand-fotografie-reisfotografie52 Thailand-fotografie-reisfotografie53 Thailand-fotografie-reisfotografie54 Thailand-fotografie-reisfotografie55 Thailand-fotografie-reisfotografie56 Thailand-fotografie-reisfotografie57 Thailand-fotografie-reisfotografie58 Thailand-fotografie-reisfotografie59 Thailand-fotografie-reisfotografie60 Thailand-fotografie-reisfotografie61 Thailand-fotografie-reisfotografie62 Thailand-fotografie-reisfotografie63 Thailand-fotografie-reisfotografie64 Thailand-fotografie-reisfotografie65 Thailand-fotografie-reisfotografie66 Thailand-fotografie-reisfotografie67 Thailand-fotografie-reisfotografie68 Thailand-fotografie-reisfotografie69 Thailand-fotografie-reisfotografie70 Thailand-fotografie-reisfotografie71 Thailand-fotografie-reisfotografie72Thailand-fotografie-reisfotografie74Thailand-fotografie-reisfotografie75Thailand-fotografie-reisfotografie73 Thailand-fotografie-reisfotografie76Thailand-fotografie-reisfotografie82 Thailand-fotografie-reisfotografie77Thailand-fotografie-reisfotografie78Thailand-fotografie-reisfotografie79Thailand-fotografie-reisfotografie80