Reizen door Colombia

8 maandag na dato is hij er eindelijk: een blog over onze heerlijke reis door Colombia!
Reizen door Colombia is een feestje! Veel mensen vroegen vooraf aan ons: Colombia.. hoe kom je daaaaaar nu bij?? Het leek ons gewoon heel gaaf om een nog vrij onbekend land te gaan ontdekken. En het is echt een prachtig land. Prachtige natuur, echt van alles wat. En de mensen zijn zó aardig!

Bogotá

Wat hebben we gedaan? 1 Januari vlogen we ’s ochtends vroeg vanaf Schiphol naar Bogotá. De volgende dag gingen we de stad in en besloten we gelijk maar met een Bike Tour mee te gaan om de stad te verkennen. Echt een aanrader om te doen! Hierna zijn we naar Monseratte gegaan: een gaaf uitzichtpunt waar je de een prachtig uitzicht hebt over de stad. De dag erna hebben we nog lekker rondgelopen en de stad verkend.

Salento / 3 dagen trekking Los Nevados

Aan het einde van dag 3 hebben we de nachtbus naar Salento gepakt, waar we op onze 4e dag ’s ochtends aankwamen. Het was erg druk, er waren optochten: het bleek een feestweek te zijn! De volgende dag gingen we mountainbiken: lekker voor de beentjes ook (hallo bergen!) De volgende dag gingen we eindelijk doen waarvoor we naar Salento waren gekomen: een 3 daagse trekking door het Los Nevados gebergte.
We begonnen bij de Valle de Cocora, hier staan wax palmbomen die wel 60m hoog kunnen worden!! Vanuit hier gingen we het regenwoud in en daarna kwamen we in het nevelwoud. Mennn wat was dit gaaf!! Best pittig af een toe (wederom: hallo bergen!). Dat je heel blij bent als je eindelijk naar beneden mag lopen en je dan gelijk beseft: oh, dan moeten we zo die volgende berg weer op 🙂 Maar het was zo de moeite waard, met als hoogste punt 4km! Met z’n vieren (incl. gids), prachtige natuur, geen afleiding. En wauw, als je echt boven de wolken loopt en dan de zon onder ziet gaan: fantastisch! Toen we terug kwamen had ik het gevoel dat ik al 4 weken op vakantie was! We hebben in Thailand ook een jungle trek gedaan, maar dit was toch wel echt heel anders. Ik wil dit voortaan altijd wel doen :)!!

Medellin 

Hierna was het tijd om naar Medellin te gaan (wederom met de bus). Deze stad heeft mijn hart gestolen. Bogotá is de hoofdstad, maar loopt qua ontwikkeling wel wat achter. Medellin is een stad waar véél nare dingen gebeurd zijn, en allemaal nog niet zo lang geleden. Maar de stad is zichzelf zo aan het ontwikkelen. Ze hebben een metro, er zijn allerlei programma’s om de mensen uit de sloppenwijken te helpen. Een voorbeeld: ze hebben een mega roltrap gemaakt naar Comuna 13 zodat de bewoners makkelijker naar de stad kunnen. In een andere beruchte sloppenwijk is een openbare bibliotheek gebouwd om educatie te bevorderen. Vanaf het begin wilde ik Comuna 13 bezoeken, zien waar het was, hoe de mensen waren. Bram vond het eerst maar niets (is het wel veilig?), maar we hebben de bus gepakt en zijn er samen naartoe gegaan. Uiteindelijk was het een van de tofste dingen die we gedaan hebben. We waren een ware attractie en de mensen waren zó ontzettend aardig. Echt een aanrader!! Vanuit Medellin zijn we ook nog naar Guatape geweest. Hier is een tof uitzichtpunt, maar vooral het kleurrijke stadje vond ik erg leuk!

Tayrona

Op dag 14 was het tijd om Medellin te verlaten! We gingen richting Santa Marta/Palomini/Tayrona park. Tayrona park is MOOI!!!! Wij zijn 1 dag geweest, maar als je kunt: ga zeker 2 of 3 dagen en overnacht in het park! Ik vond het prachtig en wij hebben nog maar een klein gedeelte gezien.

Cartagena

Op dag 17 vertrokken we naar Cartagena! We hadden een heel fijn hotel in het oude deel van de stad, heerlijk alles op loopafstand! Cartagena is super mooi! Echt een heerlijke stad om rond te lopen, met al die gekleurde huizen, graffiti etc. Maar er lopen ook veel meer toeristen: cruiseschepen met Amerikanen meren hier ook aan. Ik merkte echt het verschil tussen bijv. Medellin waar je soms als enige toerist liep en waar mensen oprecht blij waren je te zien, of Cartagena waar je gewoon de zoveelste toerist bent waar ze aan kunnen verdienen. Na een bezoek aan de Rosario Eilanden was het op dag 21 echt tijd om naar huis te gaan..

Ik wil zeker zeker zeker nog een keer terug. Als is het alleen maar om Medellin nog een keer te bezoeken, toch de San Blas eilanden en het noordwesten van het land te verkennen! We hebben best veel gedaan in de 3 weken die we hadden. Vooral aan het begin hebben we best veel gereisd en natuurlijk de trekking er nog tussendoor! Voor mij scheelde het heel veel dat ik vrij relaxt op reis ging: Alles was afgerond en ik had geen stress, anders was het misschien nog wel een beetje tegengevallen!

Zo dat was een hoop tekst!! Je mag nu vooral ook lekker naar beneden scrollen voor de (veel!)foto’s 🙂
Allemaal gemaakt met mijn kleine Fuji XT-10 en de iPhone! EnjoyX

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren