TEMPLATE BLOG STANDAARD

16 mei 2019

Momenten om te fotograferen

We maken een hoop mee in ons leven. Veel hoogte en dieptepunten. En dan nog alles daar tussen in. De soms in onze ogen ‘normale’ dingen die gewoon bij het leven horen.

De hoogtepunten zijn natuurlijk snel te bedenken. Een bruiloft, geboorte van kinderen, een jubileum, vakanties, noem het maar op. Vaak worden hier veel foto’s gemaakt! Dan wel door een fotograaf of misschien doen jullie dit wel zelf.  Bij de dieptepunten worden vaak veel minder foto’s gemaakt. Als we afscheid moeten nemen van iemand of wanneer we door moeilijke perioden van bijvoorbeeld ziekte gaan. Ook deze dingen horen bij het leven, maar dit lijken we soms zo snel mogelijk te willen wissen en te vergeten.

En dan heb je nog alles ertussen in. De chaos in de ochtend als je kinderen naar school moeten, ’s avonds als je lekker tegen je lief aankruipt op de bank en samen een filmpje opzet. Met vrienden barbecuen of een terrasje pakken. Verjaardagen en sinterklaas vieren met z’n allen. Eigenlijk al die dingen die jouw leven maken en jouw leven anders maakt dan dat van mij. De dingen die er toe doen!

Eerlijk is eerlijk, ik denk er ook niet altijd aan. Maar ik probeer wel regelmatig foto’s te maken van die momentjes die zoveel vertellen over het leven wat ik nu leid. Dus het barbecuen met vrienden, ons huis vol tijdens een verjaardag, het maken van een selfie met een leuk bruidspaar, soep eten met mijn ouders uit die ouderwetse soepkommen. Dat zijn dingen die ertoe doen en zoveel vertellen, ook al lijken ze zo onbeduidend. Maar ook een foto van mijn ouders die het ziekenhuis inlopen in Amsterdam, omdat ik daar nu elke twee weken met hen ben voor behandelingen van mijn vader. Zeker niet ‘leuk’ maar wel wat nu speelt en een belangrijke rol in mijn leven inneemt.
En uiteindelijk om het af te maken maak ik elk jaar een album van dat jaar. Echt een jaaroverzicht. Met alle ‘grote’ dingen (bruiloften, vakanties, etc), maar ook de kleinere en soms minder leuke dingen (de mooie luchten uit mijn raam, afspreken met vrienden en het wachten in het ziekenhuis).

Maar goed. Wat ik dus eigenlijk wilde vertellen.. 😉

Hoe leuk het is om behalve de hoogte (-en diepte!) punten alles daartussen meer vast te leggen, of nog leuker: vast te laten leggen! Zodat jij, als degene die altijd de foto’s maakt er ook op staat!  Gewoon eens wat voorbeelden:

– Day in the life shoot –

Natuurlijk! Het ultieme, echt een dag uit jullie leven gegrepen. Meer informatie? Op deze pagina vertel ik hier veel meer over!

 

– Verjaardag –

Van wie dan ook! Van je kind, van jullie, van je ouders. Het gaat niet alleen om de cadeautjes en de taart, maar juist die momentjes tussendoor. Trotse blikken, lekker kletsen en lachbuien.

 

– Vieren van Sinterklaas / Kerst etc. –

Vieren jullie dit altijd samen met vrienden of met de familie? Misschien met surprises en gedichten of spelletjes? Hoe leuk om dit een keer vast te leggen! Die fanatieke blikken of lachbuien naar een gevat gedicht. Als ik naar de foto’s van vroeger kijk van onze Sinterklaasviering word ik altijd zo blij! Niet ivm de cadeautjes 😉 maar omdat ik het gevoel weer echt terug kan halen!

 

– Familieweekend –

Gaan jullie met het gezin/de familie een weekend weg? Doen jullie dit elk jaar of eenmalig om iets te vieren? Laat hier een fotograaf bij zijn! Niet voor portretten maar juist het met z’n allen ontbijten in de chaos en de gezelligheid gedurende de dag. Juist die ongedwongen sfeer waarin jullie allemaal worden vastgelegd zoals jullie zijn.

 

– Kinderen uit logeren bij bijvoorbeeld opa en oma –

Ik vond vroeger logeren geweldig! Mijn opa’s en oma’s waren allemaal al vroeg overleden dus daar ging ik niet logeren, maar ik deed dit  wel regelmatig bij mijn nichtje! En als ik daarop terug kijk kan ik alleen maar heel hard lachen! Wat een feest! Dit zijn ook echt super leuke momenten om toch eens te denken om dit vast te laten leggen. Sowieso opa’s en oma’s met kleinkinderen en vergeet de ooms en tantes niet. Vaak is er toch een bijzondere band en behalve de portretten zijn er vaak niet zo veel foto’s van. Terwijl juist op de dagen/momenten dat ze daar zijn er zoveel toffe momenten zijn om vast te leggen!

 

Tot zover mijn betoog 😅 Het is echt helemaal aan jou natuurlijk! Maar op deze manier hoop iets meer te laten zien van wat ik denk dat belangrijk is. En misschien denk jij nu ook wel: ‘Ja, je hebt wel een punt!’

voeg hier de afbeeldingen in. Let op: allemaal al op goede grootte zetten + gecentreerd enzo.

 

LET OP: Marge ertussen met blog- witruimte export
– kies wel foto als hoofdfoto, die komt ook bovenaan te staan. – geen foto bij titel header!