Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Veelgestelde vragen bruiloft

Hoeveel uur ben je er meestal bij?

Meestal ben ik er een hele dag bij! In een blok van 12 uur kan ik echt jullie verhaal vertellen, van begin tot eind. Nouja, tot in ieder geval ook eind op weg haha! Meestal ben ik er tot een deel van het feest! Hoeveel uur dit in totaal is hangt ook van jullie dag af en hoe jullie deze ingedeeld hebben en dus hoe vroeg we beginnen!

Hoeveel foto’s krijgen we? 

Ik maak op zo’n dag veel foto’s, gemiddeld tussen de 5000 en 8000 . Hiervan selecteer ik zorgvuldig de foto’s die jullie verhaal vertellen! Hierbij vind ik het belangrijk om een goed verhaal te vertellen en dat hoeft niet met zoveel mogelijk foto’s, maar juist met de mooiste en leukste foto’s!

In de praktijk krijgen jullie minimaal 250 foto’s en vaak een stuk meer. En behalve de foto’s die je verwacht op een bruiloft vind je in dit verhaal ook veel foto’s van tussendoor momenten die je op voorhand niet had verwacht!

Wat als het de hele dag regent?

Het weer kan erg wisselvallig zijn in Nederland. Maar het enige advies wat ik kan geven: laat het los en geniet! Vooraf kan je nog maatregelen nemen (zoals: koop doorzichtige paraplu’s!) maar op de dag zelf kan je het eigenlijk alleen maar loslaten :) Ik beloof je dat we alsnog hele toffe foto’s zullen maken, tijdens de shoot maar ook gedurende de dag!

We denken vooraf wel na over een locatie waar we wat foto’s van jullie samen kunnen maken bij slecht weer. Misschien kan het wel bij jullie trouwlocatie. Ik denk hierin met jullie mee. Wat inspiratie? Denk eens aan: jullie favoriete café, een plek waar jullie graag komen of waar jullie elkaar ontmoet hebben. Misschien wel bij jullie thuis?

Ook heb ik een blog gemaakt met mooie locaties voor een shoot, zowel voor binnen- als buitenlocaties. Bekijk deze ook eens voor meer ideeën: Locaties fotoshoot.

Werk je alleen of met een second shooter?

Ik werk in principe alleen, maar ik heb een groot netwerk van fotografen die ik mee kan vragen. Als jullie graag twee fotografen willen is dit zeker mogelijk!

Hebben we de dag zo goed ingepland?

Ik kan me voorstellen dat jullie dit lastig inschatten vinden! Ik heb ondertussen al meer dan 100 bruiloften gefotografeerd, dus als jullie het fijn vinden kan ik tijdens het kennismakingsgesprek even met jullie door de planning lopen!

Hoe weet ik of we bij elkaar passen?

Allereerst hoop ik natuurlijk dat mijn foto’s en verhaal jullie aanspreekt! Als jullie gezellig zijn, humor hebben, jullie dag helemaal op je eigen manier invullen, en genieten van kleine dingen, liggen we al aardig op 1 lijn denk ik ;-) Belangrijk is dat zowel jullie als ik op ons gemak voelen bij elkaar. Als jullie mij voor 100% vertrouwen en mijn gang laten gaan, kan ik heel dichtbij komen en jullie en jullie dag op de beste manier mogelijk vastleggen. En sowieso hebben we natuurlijk een vrijblijvend kennismakingsgesprek, daarin wordt vaak heel snel duidelijk of er een klik is :-)

Hoe vaak zien we elkaar?

We zien elkaar tijdens het kennismakingsgesprek en tijdens een eventuele pre-weddingshoot. Verder hebben we met name contact via de mail en dan zien we elkaar weer op jullie mooie dag! Voor de bruiloft stuur ik een uitgebreide vragenlijst, zo weet ik zeker dat ik alle informatie heb die ik nodig heb om jullie dag zo goed mogelijk vast te leggen en kunnen we eventuele bijzonderheden nog bespreken.

Hoe ver van te voren moeten we een fotograaf boeken?

Jaa, dat is een goede vraag. Populaire data zitten vaak snel van te voren vol, denk aan vrijdagen en zaterdagen in mei/juni/juli/september/oktober. Meestal word ik 12-9 maanden van te voren geboekt, maar sommigen zijn veel eerder en anderen hebben op kortere termijn ook nog geluk! Mijn advies: als je een fotograaf hebt die je heel graag erbij wilt hebben: zo snel mogelijk vastleggen :)

Wat nou als jij ziek bent?

Dat is gelukkig nog nooit gebeurd, maar zeg nooit nooit. Met een beetje hoofdpijn blijf ik niet thuis in geval van een bruiloft, maar met een gebroken arm kan ik toch wat moeilijker fotograferen. Als ik echt niet kan komen, ga ik op zoek naar een fotograaf wiens werkwijze en stijl matchen met die van mij. Ik beschik over een groot netwerk van fotograferen, waarin wij elkaars back-up kunnen zijn. Ook als dit heel last minute nodig is. Al met al is dit ook iets waarin we vooral goed blijven communiceren en samen tot een oplossing komen!

Hoe gaan onze foto’s eruit zien? 

Mijn stijl is journalistiek, maar ik ben wel altijd op zoek naar mooi licht, mooie momenten en humor. Ik hou ook erg van het ‘alledaagse’ wat je ook terug ziet op zo’n dag. Niet alleen maar de mooie plaatjes, maar ook de herkenbare dingen! Het is vooraf natuurlijk heel lastig voor te stellen hoe het voor jullie wordt.

Het is afhankelijk van jullie gekozen locaties en de hoeveelheid licht. Ik fotografeer realistisch en ect zoals het is: daarom zal een locatie met veel licht ook lichtere foto’s opleveren en andersom. Mijn nabewerking zorgt voor eenzelfde ‘look’ en ‘feel’ voor alle reportages. Ik bewerk alle foto’s zorgvuldig na, zo knallen ze er nog meer uit! Ik ga niet uitgebreid Photoshoppen of teveel retoucheren, want ik wil het verhaal zo puur mogelijk vertellen.

Hoe werkt het met betalen?

Om de datum voor jullie te reserveren vraag ik een aanbetaling van €500,- Bij het betalen ga je akkoord met de algemene voorwaarden die te vinden zijn in de bijlage bij jullie offerte. Het overige bedrag factureer ik na de bruiloft.

Zijn er nog meer vragen die ik niet beantwoord heb? Laat het me vooral weten! Stuur me een mailtje en ik geef graag meer duidelijkheid!