Je gebruikt Internet Explorer. Deze website ondersteunt alleen moderne browsers. Gebruik alsjeblieft Chrome, Firefox, Safari of Edge.

Werken als fulltime fotograaf

Ik heb serieus de leukste baan die er is. Ik bedoel, ik ontmoet allemaal super leuke mensen, die iets uit hun leven vast willen leggen.
Een bruiloft, een zwangerschap, hun fantastische kinderen of hun liefde.
Ik mag bij zoveel bijzondere momenten zijn en dat is en blijft echt speciaal!

Ik merk dat veel mensen niet echt een idee hebben van wat ik allemaal doe. Ja natuurlijk, ik maak foto’s. Dit is mijn fulltime job, maar ik ben natuurlijk geen 40 uur per week aan het fotograferen. Want er komt nog veel meer bij kijken. Het is namelijk hard werken om een succesvol bedrijf te runnen. En ik vind het serieus het leukste wat er is! Om jullie een beetje een idee te geven van de zaken waar ik mijn dagen mee vul heb ik hier een blog over geschreven!

Natuurlijk op nummer 1: de fotoshoots zelf.
Maar ook het daarbij hoort ook een heel (voor)traject. Denk aan contact, offertes, voorbereiding van de shoot.
Het selecteren en nabewerken van de foto’s en zorgen dat de mooiste beelden bij jullie terecht komen!
Het maken en bestellen van albums en andere producten.
Beantwoorden van mailtjes en telefoontjes.
De administratie: alle bonnetjes, kilometers en facturen. Niet het leukste werk, maar wel heel belangrijk.
Kennismakingsgesprekken met bruidsparen.

De website en social media zijn ontzettend belangrijk voor mij. Hier haal ik een groot deel van mijn opdrachten uit! Dus update ik mijn portfolio, schrijf ik blogs en deel ik foto’s en blogs op verschillende social media (Facebook, Instagram, Google+).
Hier ben ik zo paar uur per week mee bezig.

Het vooruit plannen is ook erg belangrijk. Door weken vooruit te plannen behoud ik het overzicht van de beschikbare tijd die ik nog heb voor opdrachten. Als ik dit niet goed doe, krijg ik het werk niet af en haal ik deadlines voor het opleveren van de foto’s niet. En dat willen we niet :)

En dan nog alle andere dingen die horen bij het runnen van een onderneming:
Het constant (willen) verbeteren van eigenlijk alles. Omdat je er het beste uit wilt halen; voor jezelf én voor je klanten.
Daarom moet je tijd maken om ideeën uit te werken zodat je blijft groeien en ontwikkelen.
Creatief bezig blijven door persoonlijke projecten te fotograferen.
Het volgen van workshops om jezelf op allerlei vlakken te ontwikkelen.
Afspreken met andere fotografen/ondernemers om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Ik ben vast het een en ander vergeten. Maar ik denk wel dat ik jullie zo een beter beeld heb gegeven van mijn werk :)
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Is het wat je er van had verwacht? Of weet je misschien iets wat ik sowieso vergeten ben?
Let me know :-)!